beeld livestream webwatch

BouWatch kijkt mee bij het archeologisch onderzoek in Veldhoven, waar grondwerk werd verricht voor woonwijk Huysackers. Op deze locatie is een bijzondere vondst gedaan: een goed bewaard grafveld uit de vroege middeleeuwen. Archeologen, specialisten en studenten graven dit grafveld nu op, meekijken kan via de livestream van BouWatch (WebWatch). De werkzaamheden zijn gepland van 17 tot 27 mei.

Een bijzonder grafveld in Veldhoven

“Het grafveld kwam eind maart als een verrassing aan het licht en is na ontdekking weer afgedekt om het op een later tijdstip goed voorbereid te kunnen opgraven”, zo bericht omroep Veldhoven. Het lijkt nu te gaan om een vrij compact familiegrafveld. De periode van ca 450 tot 725 wordt ook wel de Merovingische tijd genoemd. Meerdere generaties die een Merovingische boerderij hebben bewoond, liggen hier vermoedelijk begraven. Dit wordt nu uitgebreid en hopelijk ongestoord onderzocht.

Pottenkijkers

Rondom het grafveld staat een hek en er is 24-uurs camerabewaking van BouWatch aanwezig. Belangstellenden kunnen meekijken via een livestream. Dus vanaf iedere locatie mobiel of thuis.

Uitgebreide informatie over het project vindt u hier:
https://www.veldhoven.nl/opgravingen-grafveld

Offerte aanvragen

 

BouWatch evaluatieformulier fragment 

Eind vorig jaar was bouwbedrijf Dekker bouw & infra bezig met werkzaamheden op het terrein van een hoogspanningsstation in Westzaan. Op 22 december zocht de uitvoerder contact met BouWatch: overlast door diefstal en vandalisme vertraagde de werkzaamheden.

Accountmanager Marcel heeft diezelfde dag de te bewaken situatie doorgesproken met het bouwbedrijf een offerte gemaakt. De volgende dag heeft BouWatch de bewaking gerealiseerd, naar volle tevredenheid van de opdrachtgever. Op het evaluatieformulier vulde hij bij de vraag ‘Heeft het geholpen?’ in: ‘Ja, aantoonbaar. Sinds de komst van BouWatch geen braakschade meer gehad op het terrein, waar we daarvoor wel twee keer braakschade hadden.’

Werkzaamheden klaar, beveiliging blijft

Op 26 april heeft Dekker bouw & infra de werkzaamheden overgedragen aan de beheerder van het station. De beheerder heeft ook de beveiliging door BouWatch op dit schakelstation overgenomen en zelfs uitgebreid met een tweede mast. Ook dat is een blijk van tevredenheid!Tennet zwartwit met kleur BW

 

beeld webwatchIn Assen wordt hard gewerkt aan het nieuwe station en het sporenplan. De tweede helft van april werkt aannemerscombinatie Strukton-Reef in opdracht van ProRail aan de vervanging van sporen, bovenleidingen, kabels, leidingen, wissels en van de perrontunnel. Belangstellenden kunnen de werkzaamheden thuis volgen, dankzij de WebWatch.

Aankomend weekeinde (22 en 23 april) worden de wissels vervangen. De gemeente Assen verwacht veel toeschouwers en waarschuwt bezoekers voor drukte. Om kijkers te ontmoedigen, geeft ze het advies de werkzaamheden te volgen via de webcam die BouWatch daar heeft geplaatst: de WebWatch.

Lekker thuis blijven

De WebWatch geeft een overzicht van de werkzaamheden, in hoogwaardige beelden, vanuit vogelperspectief. Geïnteresseerden kunnen op elk gewenst moment vanuit hun luie stoel het bouwproject volgen. Via het beeldarchief kunnen ze de werkzaamheden op specifieke datum en tijdstip terugzien. Na voltooiing van het bouwproject plaatst BouWatch een time-lapsevideo op de meekijkwebsite: een korte impressie van het complete bouwproces.

Kijk live mee via: https://webwatch.nu/projecten/strukton/

groen licht van bouwatchHet Noordhollands Dagblad deed onlangs in een nieuwsbericht melding van een groene gloed boven het Alkmaarse nieuwbouwproject Vroonermeer-Noord. De gloed blijkt afkomstig van de tijdelijke beveiligingscamera’s die op het terrein zijn geplaatst.


BouWatch heeft op verzoek van een aantal bouwbedrijven de beveiligingscamera’s geplaatst om het bouwterrein te beveiligen. Jeroen Kilkens, medewerker van de meldkamer van BouWatch, legt uit waarom het licht groen is: ‘Op de camera-units van BouWatch zijn groene lampen gemonteerd. Op bouwterreinen middenin een woonwijk kunnen omwonenden namelijk hinder ondervinden van het felle, witte licht. Bovendien kunnen dieren er last van hebben.’

Minder hinder en beter beeld

BouWatch is als eerste groen licht gaan gebruiken, voor tijdelijke beveiliging. Uit onderzoek door Nam en Philips bleek namelijk dat groen licht veel omgevingsvriendelijker is dan wit licht. Daarnaast is het beter voor de beveiligers op locatie, omdat je ogen makkelijker schakelen tussen donker en groen licht. Bovendien leidt het tot een betere resolutie van de camerabeelden. Inmiddels staat BouWatch praktisch synoniem aan groen licht. ‘Er zijn vrijwel geen klachten meer over lichtoverlast en wij kunnen feilloos de camerabeelden beoordelen,’ vertelt Kilkens enthousiast. ‘Dat heeft ertoe bijgedragen dat we per jaar met onze bouwbeveiliging meewerken aan honderden aanhoudingen.’

Barrière voor inbrekers

Het Volendamse HSB Bouw is een van de bouwbedrijven die BouWatch hebben verzocht camera-units te installeren. ‘Drie vaste units bewaken de hoofdwegen van Vroonermeer-Noord,’ vertelt projectleider William Bosschaart. ‘Ook hangen er bewegings- en geluidssensoren. Voor ons een noodzaak. De kozijnen die we nu aan het plaatsen zijn - en straks de installaties - zijn voor inbrekers een gewild doelwit. Op deze manier werpen we een barrière op.’

Offerte aanvragen